Timo Soini suoritti Suomen historian suurimman trollauksen?

13Dec11

Timo Soini selitti eilen Jytkyn anatomia -seminaarissa taustoja postmodernin tekotaiteen kritisointiin Perussuomalaisten vaaliohjelmassa viime kevään eduskuntavaaleissa.

Helsingin Sanomien uutisoinnin mukaan Soini oli kertonut Postmodernin taiteen paheksunnan olleen vaalikikka.

“Se oli tietoinen provo. Tiedettiin, että rääkäisy tulee”, sanoi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

“Kysymys ei ollut siitä hetkeäkään, saako postmodernia tekotaidetta olla ja onko se hyvää vai huonoa. Ei sillä ole mitään merkitystä: toiset tykkää ja toiset ei.”

Aikoinaan vaaliohjelman tullessa julki perustin sille vastalauseena Postmodernin tekotaiteen ystävät -Facebook-ryhmän. Se saavutti suuren viraalin suosion ja edelleen sillä on 17 729 tykkääjää.

Jos Soinia on uskominen, hän trollasi todistetusti meitä 17 729 ihmistä. Tämä lienee Suomen historian suurin trollaus, koska trollaukset yleensä suoritetaan keskustelupalstoilla, ei valtamediassa.

Keitä Soini trollasi?

Kaivoin esille Facebookin tarjoamat tilastot ryhmästä.

Postmodernin tekotaiteen ystävät (1.2.2011-1.7.2011)

Mielenkiintoista huomata miten ilmiön leviäminen Facebookissa tapahtuu vain muutamassa päivässä. Toisen piikin sai arvatenkin aikaan Perussuomalaisten vaalivoitto.

Postmodernin tekotaiteen ystävien maantieteellinen sijainti ja kieli

Huvittana yksityiskohtana Facebookin piraattienglannin käyttäjät olivat paremmin edustettuina kuin esimerkiksi saksan kielen käyttäjät. Piraattienglannin opetus kouluihin?

Postmodernin tekotaiteen ystävien sukupuoli ja ikä

Lienee aika hyvin linjassa presidentin vaaleissa Pekka Haaviston kannattajien demografian kanssa. 5% vaje sukupuolissa selittynee ihmisillä, jotka eivät ole merkinneet sukupuoltaan Facebookiin.

Postmodernin tekotaiteen ystävien aktiivisuus (1.2.2011-1.7.2011)

Timo Soinin trollaus puhutti parhaimmillaan 30 000 ihmistä, 10 000 päivittäin.

Kaikki jäänee odottamaan mielenkiinnolla Timo Soinin trollauksen haastajaa presidentinvaaleissa. Esimerkiksi Sauli Niinistöllä olisi reilulla etumatkallaan varaa pieneen valtakunnan tason pilailuun.

Advertisement


5 Responses to “Timo Soini suoritti Suomen historian suurimman trollauksen?”

 1. (Postmodernin) identiteettipolitiikan ruisleipä koostuu yhdestä osasta provokaatiota ja yhdestä osasta moraalista närkästystä.

  Sinänsä Soinin trollaus menee kyllä puhtaasti jälkiselittelyn piikkiin, mutta kyllä odotettavissa on vielä paljon samaa.

 2. 2 Anonymous

  Kenties perussuomalaisetkin on vain Soinin suuri trollaus? Väikkäri populismista? U never know.

 3. 3 Kikkailuun kyllästynyt

  Mun mielestä on kyllä häpeällistä, että puolue väittää “edustavansa kansaa”, mutta sitten jäsenet heittelevät mediaa ihan mitä sattuu kommentteja ja väittävät aina puheitaan vitsiksi, jos niihin reagoidaan. Jos puolueen kulttuuriohjelmaan kirjatut asiat olivat vaan läppää, niin lienee kaikki muukin sinne periaatteisiin kirjoitettu? Nämäkö vaittavat itseään selkärankaiseksi puolueeksi?

  Populismia typerämpää on ainoastaan se, että politikko myöntää julkisesti olevansa sellainen. Soini puhuu mitä vaan fuulaa, joka tuo ääniä, eikä edes yritä peitellä sitä. Toivottavasti äänestäjät eivät enää harhaudu antamaan ääniään tyypeille, joille asioiden hoitaminen politiikassa on vain “tietoinen provo”. Eihän perussuomalaiset selvästikään seiso minkään julistamansa asian takana oikeasti, miksi kukaan haluaa tollaista sirkusta? Kyse on äänestäjille kuitenkin ihan oikeista periaatteista.

  Ja muuten, vitsailu kulttuuri tarpeellisuudesta tai sisällön rajoittamisesta ei ole mikään yhdentekevä vitsi niille, jotka taidealoilla työskentelevät. Ei ole kyse tosikkomaisuudesta, vaan elinkeinoista. Ovatkohan muidenkin alojen työpaikat ja niiden mahdollinen lakkauttaminen vaan vitsi Timo Soinille?

 4. 4 ei kikkailua

  En epäile hetkeäkään etteikö “postmodernin tekotaiteen” valtionapu loppuisi välittömästi, jos Perussuomalaiset saisivat päättää. Kyse ei missään vaiheessa ollut kieltämisestä, kuten Soini nytkin sanoi. Postmoderni tekotaide elää kyllä ilman yhteiskunnan avokätistä tukeakin. Ne tukirahat menevät parempaan käyttöön vaikka vanhustenhoidossa. Kukkahatut vetivät herneet nenään, koska jos se valtionapu lakkaisia, niin moni hamppua poltteleva filosofi ulostetaiteilija joutuisi menemään oikeisiin töihin.

 5. Mainio tilastoanalyysi yhdestä viime syksyn hupihuijauksesta, joka otettiin todesta.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: